Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 19 of 19
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default No sound with RTi A7 with Denon 4810 ci

    I am not getting any sond from my speakers at all in fact my receiver has auto setup and doesnt even detect the speakers. I am using 12g wire and not bi wire or bi amping and I cant figure out anything. What is up? Any suggestions

  2. #2

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    How do you have it connected ?

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    HDMI but even with the auto setup it doesnt detect the speakers. The speakers are connected with 12g monster cable. I get sound through the tv speakers with it connected through the receiver but the speakers only click when I. Make adjustments

  4. #4

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    31,261

    Default

    You have to turn off the TV speakers using the TV menu, then turn on the external speakers (might say AVR) using the TV menu.
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

  5. #5

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    Where do you have the speaker cables connected on the receiver ? Also for the speakers to work with the TV you have to set up the inputs on the receiver. Did you set all the inputs up ? Read the manual ?

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    I did turn off the speakers on the tv it actually does it itself. I assigned all the correct inputs to the HDMI inputs for the devices even then no sound. I reset the microprocessor and updated the firmware. I have the speakers on the front speaker connection and set it up free and made it so that only the front speakers were used still no sound. I then tried zone 2 and 3 and then made it so it seemed like I. Had five speakers but the audasy auto setup mike said that there were no speakers every time. Ive spent two days reading and troubleshooting with no results

  7. #7

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    Try just 2 channel stereo on the receiver ? Put in a cd and make sure you have the receiver set on cd. Maybe you blew a fuse when switching things around ? Did you have everything turned off when you switched speakers ?

  8. #8

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    Nothing was switched. The tv itself has built in speakers. Its a new Sony bravia 3d wi fi. The blu ray, dvr and tv are running through it and everything is fine. I tried two channel and streamed music through the receiver itself and via the network and nothing.

  9. #9

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    Wait....you get sound from the bdp, dvr, and TV ? From the speakers ?

    Do you have all those devices hooked up to the receiver first ....then hdmi out to the tv ?

    Try tossing in a cd on the bdp, turning the input on the receiver to bdp, and see what happens.

    Last resort is a hard reset of the receiver.

  10. #10

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    No i get sound through the tv. Ive tried the blu ray ipod everything but when i switch the tv to amp there is no sound on all sources. They all run through the receiver but the speakers wont play. When i make adjustments i can hear the external speakers click but no other sound. I hard reset the receiver three times and get the same results. I even bought new speaker wire and still nothing. I hooked it up bi wire and that didnt work either. Everything runs through HDMI to the receiver and one back to the tv for the gui. For some reason none of the speaker jacks work

  11. #11

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Nebraska
    Posts
    1,622

    Default

    is there a setting in your reciever weather or not to pass sound on to the tv?
    AVR: Onkyo Tx-NR808
    Amplifier: Carver A-753x 250 watts x 3
    Fronts: Polk RTI A7 (modded by Trey VR3)
    Center: CSI A4 (modded by Trey VR3)
    Rear: FXI A4
    Sub: Polk DSW Pro 660wi
    TV: LG Infinia 50PX950 3D
    Speaker Cable: AudioQuest Type 8
    IC: AudioQuest Black Mamba II

  12. #12

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    Yes i can pass sound to the tv fine but it disables the external speakers

  13. #13

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Nebraska
    Posts
    1,622

    Default

    well your reciever might by passing the audio on to the tv wich could be why your not getting any sound out of your RTI A7's. Dissabling the speakers in the tv doesnt really have any affect on what the Denon AVR is set or trying to do.
    AVR: Onkyo Tx-NR808
    Amplifier: Carver A-753x 250 watts x 3
    Fronts: Polk RTI A7 (modded by Trey VR3)
    Center: CSI A4 (modded by Trey VR3)
    Rear: FXI A4
    Sub: Polk DSW Pro 660wi
    TV: LG Infinia 50PX950 3D
    Speaker Cable: AudioQuest Type 8
    IC: AudioQuest Black Mamba II

  14. #14

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    I think it is a problem with the speaker posts. I could disconnect the hdmi to the tv but it's only a monitor out for the GUI. I'm thinking of returning it and going with onto instead

  15. #15

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    Onkyo but I did set the inputs and audio correctly and tried the audyssy set up and it said there was no speakers

  16. #16

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    How about hooking up some other speaker you may have just to see if it's the receiver or the speakers. I'm guessing the receiver. Try setting things up manually, forget audessy. See if just the tuner works, play a radio station.

    You may have to pop the top and see if a fuse is blown.

  17. #17

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    Yeah I. Dont have any other speakers but I. Just bought it so instead of fixing it I. Think its going back. I found a comparable if not better receiver with onkyo that has more wattage and thx plus so I. Think its history

  18. #18

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    17,090

    Default

    Oh...well then if it's returnable then run with it man. End of that story.

  19. #19

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    10

    Default

    Thanks for your help man.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Need Help Older Polk Speakers... w/ new Denon surround sound amp: impediance match question
    By Dwayne Russell in forum Basic Hookup/Wiring Questions
    Replies: 3
    Last Post: 10-01-2011, 08:34 AM
  2. Anyone compared CD sound Denon 2900 VS Jolida
    By thsmith in forum Electronics
    Replies: 3
    Last Post: 09-01-2011, 02:04 PM
  3. SOLD Denon AVR-1800 Surround Sound Receiver w/ Pre-outs
    By Conradicles in forum For Sale (FS) Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 02-01-2010, 12:03 PM
  4. Denon AVR 4810 ci
    By anhchungdoan in forum Electronics
    Replies: 27
    Last Post: 11-18-2009, 01:09 PM
  5. Denon 3801 -- strange whirring sound
    By jeberhart in forum Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 05-19-2002, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts