Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Houston, TX
    Posts
    33

    Default RTI10 Tweeter - troubleshooting help

    Hello, I recently noticed that the tweeter on my RTi10 (Left Front) was not working. I assumed that my tweeter was blown and ordered a replacement tweeter from Polk. However, the replacement tweeter is not working either. I should have spent a little bit more time troubleshooting the issue before ordering the replacement :(.

    At this point I don't know what else to look for other than reaching out to you guys. Looking for suggestions....

    BTW, the fronts are powered by Rotel RB1080.

    Thanks in advance!!

  2. #2

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Exit Seventy-three on the LIE
    Posts
    1,311

    Default

    First thing I'd check is to make sure your jumper is intact/tight on the binding posts? Or if you bi-wire, make sure the connections are secure on both sets of posts.
    You can also try swapping left and right speakers, see if the problem follows the speaker or not. I know they're a tad bulky to move around, but it's easier than opening up the speaker to check if the x-over is fried...


    If that's not the problem, you may have a bad component on your crossover?
    So, are you willing to put forth a little effort or are you happy sitting in your skeptical poo pile?


    http://audiomilitia.proboards.com/

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Houston, TX
    Posts
    33

    Default

    Thanks for the suggestions polrbehr ...

    It's not bi-wired and the connectors are tight on the binding posts. I switched the speakers and the problem followed the speaker. I also switched the tweeters and the replacement tweeter is working fine on the other speaker. I opened up the crossover to see if I can see anything wrong visually. Except for the brownish/blackish on this one resistor (I am guessing it's a resistor), I didn't notice anything abnormal. I don't have a multimeter, will have to get one to see if it is the issue. Assuming that is the issue, what are my options here? Unfortunately my skill level is limited to handling plug & play kinda stuff...

    Name:  Picture 003.jpg
Views: 123
Size:  454.7 KB

  4. #4

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Aug 2003
    Location
    Exit Seventy-three on the LIE
    Posts
    1,311

    Default

    http://www.polkaudio.com/forums/show...ELS-except-SDA
    I don't think they've added schematics for these speakers yet, unless they are the same as another model listed? A shame, too, as these RTi10s could probably benefit from some crossover tweaking... LOL

    Even if you had a multimeter, not sure what you should be looking for or where on the board the tweeter components are.
    I would call Polk Customer Service at this point, I am sure they can get you going in the right direction.
    So, are you willing to put forth a little effort or are you happy sitting in your skeptical poo pile?


    http://audiomilitia.proboards.com/

  5. #5

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    31,299

    Default

    That resistor is cooked.
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. RTi10 blown tweeter and misbehaving woofer
    By yuletide in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 04-07-2012, 05:42 PM
  2. Need Help Polk Audio noob RTi10 tweeter blown
    By dynamic73 in forum 2 Channel Audio
    Replies: 8
    Last Post: 05-14-2010, 08:02 PM
  3. Need rti10 tweeter!
    By cyberuss in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 01-17-2008, 09:50 AM
  4. RTi10 Tweeter Blown
    By bernie1l in forum Speakers
    Replies: 15
    Last Post: 11-24-2006, 08:17 AM
  5. RTi10 Black Pair $174 at Tweeter.com
    By Shizelbs in forum Flea Market
    Replies: 99
    Last Post: 12-01-2004, 12:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts