Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    1

    Default How to hook up subwoofer to analog amp

    I am thinking about getting a subwoofer (the 505 was recommended) but am not sure how to hook it up to my old Adcom amp. The preamp and amp are old enough to not have any digital connections at all and no subwoofer output (but does have multiple sets of speaker outputs). I've been told this is an easy task and that it is a very tricky task. Which is it? This newbie needs help before she plunks down her limited funds. Thx.

  2. #2
     Moderator 
    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Polk Audio
    Posts
    3,843

    Default

    Hello Jcksnssn,
    Welcome to Polk's forum. You'll have two main ways of connecting the sub. One would be to run a second set of RCA cables from the preamp's main right and left outputs to the corresponding right and left line level inputs on the sub's input plate. The second method would be to run another set of speaker wires from the amplifier's right and left speaker level connections to the corresponding right and left speaker level inputs on the sub's input plate. There is some evidence that the second method might sound a bit better, but either one will give fine results.
    Cheers, Ken

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mid Michigan
    Posts
    113

    Default

    the advantage of the second option is the volume will change with the main speakers as the same time, in your case i could try the second option
    There is no cure....
    Luxman M117, SDA SRS 2.3, rear monitor 10, back rear bose 4.2, valodyne sub and 2 Onkyo m-504 amps Onkyo TX-NR709
    8mm, 7.62x39mm

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    northern iowa
    Posts
    816

    Default

    my preamp has two sets of pre-outs... i use the second set to run RCA sub cables to the line level RCA inputs of my sub... basically what Kenneth is saying, i think. volume is controlled by the preamp, and changes with the mains just fine.
    Polk 5jr+
    B&K Ref. 200.2
    NAD 116
    Keces DA-131
    Analysis Plus Copper Oval, AQ King Cobra
    AMD 8350 @ 4.8 Ghz.

  5. #5

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Spring Hill, Fl
    Posts
    452

    Default

    Quote Originally Posted by 11tsteve View Post
    my preamp has two sets of pre-outs... i use the second set to run RCA sub cables to the line level RCA inputs of my sub... basically what Kenneth is saying, i think. volume is controlled by the preamp, and changes with the mains just fine.
    Thats how I do mine as well.
    HT Rig Sharp LC-52LE810|Panasonic BDP210|Pioneer Elite VSX-32|Polk Audio RTiA5 Cherry|Polk Audio CsiA6 Cherry|Polk Audio T-15|DSW Pro 600, Micro Pro4000 powered with a Crown XLS1000

    2Channel Rig Polk Audio LSi9 Cherry| Carver C-1|Carver M1.0t|Dual 1257|Acer A500|Pioneer SW8-MKII X2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Need Help how to hook up subwoofer with no sub out on amp
    By Neale13 in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 14
    Last Post: 11-26-2012, 05:00 PM
  2. Subwoofer hook-up
    By dhh in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 10
    Last Post: 09-06-2009, 03:04 PM
  3. Subwoofer hook up
    By SuperG in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 8
    Last Post: 02-10-2008, 12:55 PM
  4. subwoofer hook up???????????
    By glemay in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 5
    Last Post: 08-09-2003, 03:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts