Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6

Thread: Psw10 issue

  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default Psw10 issue

    Hello! I am new to this Forum and I dont know alot about home audio. I just bought a PWS10 sub. I have it connected to my soundbar from its sub out jack to the PSW10 using one cable to the left input jack of the sub. I have the auto-off feature of the sub turned on. Howerever when my soundbar and tv are turned off the sub stays on with a constant low hum. Is there somthing that I doing wrong? Thanks for your help. Mike in Indiana.

  2. #2

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Sicily
    Posts
    1,131

    Default

    Try a decent cablefrom your source ie: tv, dvd player, etc, and from the sub to the bar), monoprice has them cheap, under 10 bucks, and as good as a monster or belkin in my opinion, probably better, the media bridge for sale on amazon arent bad cables, i have one and it fixed that problem on my psw110. Also, make sure its(and your soundbar) plugged into good quality grounded power protection. A little deoxit on the connections wouldnt hurt either, they have a 2 pack, with deoxit and deoxit gold, at radio shack for like 10-20 bucks, gold for new and gold plated connections, regular for older connections. A big step up from either of those two cables would be one of the higher end Ethereal digital coax or sub cables on accessories 4 less, just picked up 2, and the sub sounds way better than with the cheaper cords, i think i paid 35-40 each, they were originally listed around 199.
    HT/2channel:
    AVR: Yamaha RX-V 765
    Fronts: Polk RTiA3
    sub: Polk PSW110(will add 2x PSW 505)
    Center: CS13
    surrounds:Polk RTi4
    TV: samsung 40
    The real 2 Channel(work in progress):
    Pre:HK 3490
    Amp:Parasound 1200 MK II
    Sub:RBH 1010-SEP
    Speakers: YTD
    most of my comments are passing on of info, im a noob, im just trying to help how i can, if im wrong or out of place to comment, dont hesitate to let me know :)

  3. #3
     Moderator 
    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Polk Audio
    Posts
    3,712

    Default

    Hello 577,
    Welcome to Polk's forum. It is possible that whatever is causing the hum is also preventing the sub from going into standby mode. Try removing the cable from the rear of the sub, wait about 15 minutes and see if the sub goes into standby.
    Regards, Ken

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2013
    Posts
    2

    Default

    Thanks for the good info. I will give it a try and report back. 577

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Ohio
    Posts
    7

    Default

    I agree, my guess is the "hum" is interference caused by a poor quality cable, or poor quality connection at some point in the signal stream. The sub sees the "hum" as a signal and thus stays on.

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Sicily
    Posts
    1,131

    Default

    also, save up a few bucks and upgrade to a PSW 505, they can be had as low as 189 on amazon and newegg, and it three times the sub that little ten ever thought of being
    HT/2channel:
    AVR: Yamaha RX-V 765
    Fronts: Polk RTiA3
    sub: Polk PSW110(will add 2x PSW 505)
    Center: CS13
    surrounds:Polk RTi4
    TV: samsung 40
    The real 2 Channel(work in progress):
    Pre:HK 3490
    Amp:Parasound 1200 MK II
    Sub:RBH 1010-SEP
    Speakers: YTD
    most of my comments are passing on of info, im a noob, im just trying to help how i can, if im wrong or out of place to comment, dont hesitate to let me know :)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Need Help Psw10
    By Clint J in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 3
    Last Post: 03-03-2011, 07:04 PM
  2. PSw10
    By Mike Kozak in forum Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 02-25-2010, 08:05 PM
  3. PSW10 Issue
    By eman1091 in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 12-05-2009, 01:03 PM
  4. R50 / Psw10
    By MLZ in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 0
    Last Post: 10-20-2006, 06:55 PM
  5. Psw10
    By hexumjunkie in forum Flea Market
    Replies: 0
    Last Post: 05-18-2005, 12:35 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts