Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    29

    Default sda 2's trouble shooting

    ok today i got my NAD amp ,preamp made a interconnect cable ,the speakers sound absolutely fantastic! till about just over half volume then they start clipping ,,,yes the amp can handle a 4 ohm load ! but i also noticed that the right speaker , i guess you call it the array tweeter for the simulated surround, is not working, the other tweeter works fine ! and i tested the tweeter by swapping it with the other tweeter ,and the tweeter works fine what can cause the clipping ? and why wont the array tweeter produce sound ? can this be a problem with the crossover ? the left speaker works fantastic no issues thanks

  2. #2

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    31,261

    Default

    till about just over half volume then they start clipping
    Your speakers don't clip, your amp does and at over halfway on the volume control that's exactly what is happening. If it's not loud enough for you, you need a more powerful amp.

    Your tweeter issue is either a wiring issue or more likely the polyswitch is shot.
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    29

    Default

    i hooked up another set of 4ohm bose speakers, and the volume went to max no clipping at all .
    not trying to play at those volumes was just testing the rig to make sure everything is fine but the issue happens only with the polks no other speakers
    and where is the polly switch ? i am not familiar with that ?
    Last edited by kquail; 02-24-2013 at 09:15 PM.

  4. #4

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    31,261

    Default

    Speaker efficiency has a lot more to due with that than the nominal ohms rating. Regardless, you should never turn the volume to max.
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    29

    Default

    Yeah i understand volume should never be maxed out , but when it was clipping at half volume i tried to duplicate it with the bose to see if it would do it still ,and the volume just kept going up with no issues

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    29

    Default

    i found this posting and followed it


    Mono signal - balance to left results in left channel stereo drivers on, right channel dimensional drivers muted.
    Mono signal - balance to right results in right channel stereo drivers on, left channel dimensional drivers muted.

    when i do this to left balance the left stereo drivers play good , but no sound, nothing at all from right
    to the right the right stereo drivers play,and the left aray tweeter and the left outside 6 inch plays good

  7. #7

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2013
    Posts
    29

    Default

    Fixed the issue !! someone before i got the speakers played around in the right side speaker !! Now that they are wired correctly HOLY S**T these things sound amazing with my NAD amp the amp no longer clips and the stereo array is amazing !

    I now know why a few people in the forum said those tweeters were magical!!!!!!! thanks guys for your help

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. SDA trouble shooting - where to go next?
    By quadzilla in forum Vintage Speakers
    Replies: 20
    Last Post: 10-05-2011, 11:44 PM
  2. SDA-2 Trouble shooting
    By knie0012 in forum Vintage Speakers
    Replies: 2
    Last Post: 03-25-2011, 08:46 AM
  3. Sub Trouble Shooting
    By Frank Z in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 1
    Last Post: 04-05-2008, 05:07 PM
  4. Trouble shooting RM1300
    By joro514 in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 04-05-2005, 10:32 AM
  5. Trouble Shooting Subwoofer Help??
    By Keane in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 02-12-2005, 06:41 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts