Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Oct 2013
    Posts
    0

    Default Psw10 Subwoofer emitting strange sound

    Recently had to disconnect the sub to paint the room, was working fine. When I reestablished the subwoofer connection, the subwoofer emits a strange constant sound, sounds like ummmmmmmmmmm


    Subwoofer connection to receiver (sub pre-out)
    Y split cable to subwoofer
    Low pass set to 180
    Phase switch - have tried each position

    Am I doing anything wrong? Did something happen to the subwoofer?

    Thanks
    Dean

  2. #2

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Aug 2013
    Location
    Abbotsford BC
    Posts
    1,936

    Default

    Check to make sure you've fully inserted the RCA plugs everywhere along the chain of wire, sometimes a loose RCA cable can cause a ummmmmmmmmmm type of sound.
    Living Room Evolved
    Onkyo TX-NR717
    Parasound HCA-1200II
    Polk Audio RTi A7 Black Front
    Polk Audio RTi A3 Black Rear
    Polk Audio CSiA6 Center
    Transparent Audio Music Wave Biwire cables > Mains
    Canare 4S11 >Center
    Audioquest Evergreens on most of the analog connections
    Tannoy TS2.12 Sub
    Marantz CD6004
    Pro-Ject Debut Carbon Piano Black TT
    Parasound Zphono Phono Preamp
    Apple Mac Mini
    Apple TV 3rd Gen
    Sony PS3 160Gb/Microsoft XBox 360
    Insignia 55 inch 120Hz TV

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    44

    Default

    unplug the cable going into the back of the subwoofer, is the hum gone? possible ground issues from the receiver, y-cable, etc. worse case you could float it. are you using the exact same power outlets, locations, cables, etc as before?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Need Help No subwoofer sound PSW10 with Pioneer SX-218-K
    By Wick777 in forum Basic Hookup/Wiring Questions
    Replies: 4
    Last Post: 07-13-2011, 04:39 AM
  2. My SDA-2 sound strange
    By Malcolm G in forum Troubleshooting
    Replies: 44
    Last Post: 04-27-2009, 08:48 PM
  3. I'm on the fence but my sound is strange...
    By mantis in forum Electronics
    Replies: 19
    Last Post: 01-04-2009, 08:03 PM
  4. Strange subwoofer noise....
    By shawn474 in forum Troubleshooting
    Replies: 4
    Last Post: 08-07-2007, 09:52 AM
  5. Denon 3801 -- strange whirring sound
    By jeberhart in forum Electronics
    Replies: 6
    Last Post: 05-19-2002, 07:50 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts