Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 26 of 26

Thread: Amp Kits

  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default Amp Kits

    Streetwire or Stinger? something else?

  2. #2

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    Do I need a separate power chord for both? (MTX1501D)
    I Plan to run them to batcap(s) Just didnt know if i could connect them in a sequence or they had to be separate. Any Ideas?

  3. #3

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    knukonceptz.com
    do you just have 1 amp?
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    x2 1501D MTX amps

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    but if you had to choose streetwire or stinger which would it be?

  6. #6

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    I like street wires RCAs better...but I don't know why you would chose one of those since knukonceptz is almost twice as cheap, comes in a variety of colors, more flexible, tinned, and has a better jacket...
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  7. #7

    Member Sales Rating: (4)

    Join Date
    Dec 2002
    Location
    Denial...it's in Egypt.
    Posts
    12,855

    Default

    Streetwires

  8. #8

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    Well I can get a real nice 0ga streetwires kit with RCA all highend stuff for like 60bux

    So is it two separate powerwires? or can i chain them?

  9. #9

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    checkem out
    Tell me what ya think

  10. #10

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    just send them to a distro block
    id still go wth knukonceptz. that kit when its shipped it $70...
    you can get knu for just over that b/c youll need a distroblock as well. and the knu is a better kit(youll also have to get their rca's which are pretty damn good so ive heard, id venture to say better than the musicas and im a big fan of SW interconnects
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  11. #11

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    both amps are 0ga amps is there such a thing as a 0g input with two 0ga outputs? if youve seen it ... please point me in the right direction.

  12. #12

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    you can do 0awg input to 4 awg outputs without a problem
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  13. #13

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    chit silly me here im thinking if the amp says 0ga it wont work with anything else :D whoa ... have i got a lot to learn .... see what i plan on doing is just getting it all together for the best prices i can find and taking it to a pro and say how much to put all this in. well... thats my plan anyway.:)

  14. #14

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    I wont loose any power using the 4ga from the distro? Sorry.. I just want it to be perfect the first time i do it.

  15. #15

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    installing amps isnt that hard...its extremely simple and straight forward...id seriously consider doing it yourself...
    as long as its a short run of 4awg, like 2 ft or less you will not have a problem
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  16. #16

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    Jus one amp would be kewl but ... the other amp wont exactly fit across the back wall the anchors for the seatbelts will be in the way. Plus gotta have the box fabricated that is whats gonna kill me price wise.

  17. #17

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    the batcaps too.. i have no idea bout that stuff

  18. #18

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    well everything you have installed before you take it to the shop will give you that much more experience and will be that much easier on the wallet
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  19. #19

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    dont expect the installers to have every heard about a batcap before...
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  20. #20

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    id print this and bring it to them
    http://www.batcap.net/Installation.htm
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  21. #21

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Chattanooga, TN
    Posts
    11,825

    Default

    I vote Streetwires too. I also agree with Cody that you should do it yourself.

    Dont trust what the installer will tell you about the cap. Ive had them try to talk me into buying one with a 200 watt amp!!! I say hook everything up first and if you have voltage problems then look to a cap or something. Unless youre running a 50 amp alternator or 10,000 watts you probably wont need one.
    polkaudio sound quality competitor since 2005
    MECA SQ Rookie of the Year 06 ~ MECA State Champ 06,07,08,11 ~ MECA World Finals 2nd place 06,07,08,09
    08 Car Audio Nationals 1st ~ 07 N Georgia Nationals 1st ~ 06 Carl Casper Nationals 1st ~ USACi 05 Southeast AutumnFest 1st

    polkaudio SR6500 --- polkaudio MM1040 x2 -- Pioneer P99 -- Rockford Fosgate P1000X5D

  22. #22

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    Well I found a distributor/fuse block that will go from 0ga to 0ga>>> take a look

    What ya think?

  23. #23

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Chattanooga, TN
    Posts
    11,825

    Default

    Tha would work just fine.
    polkaudio sound quality competitor since 2005
    MECA SQ Rookie of the Year 06 ~ MECA State Champ 06,07,08,11 ~ MECA World Finals 2nd place 06,07,08,09
    08 Car Audio Nationals 1st ~ 07 N Georgia Nationals 1st ~ 06 Carl Casper Nationals 1st ~ USACi 05 Southeast AutumnFest 1st

    polkaudio SR6500 --- polkaudio MM1040 x2 -- Pioneer P99 -- Rockford Fosgate P1000X5D

  24. #24

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    ok.. next question....where would i need fuses if the distribution block has a but load in it. On each branch of the 0ga to the amps? do I need the customary fuse b4 it gets to the distribution/fuse? OR does the fuses in the dist. block take the place of all of them?

  25. #25

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Mar 2004
    Location
    College Station, TX
    Posts
    7,174

    Default

    youll need to have one within 18" of the battery. just a regular in line fuse holder. this is to protect your truck from catching on fire so its pretty important...then the distroblock you showed will have a fuse for each individual amp
    -Cody
    Music is like candy, you have to get rid of the rappers to enjoy it

  26. #26

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    82

    Default

    KEWL!

    Thanks


Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts