Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2

    Unhappy Monitor 10 Fuse issue

    Hey Polk people.

    I am original owner of a pair of Monitor 10's bought around 1983. They still are like new and play great. But, I have popped a couple fuses in the past two weeks after not blowing any for many years even with very loud play. I cannot read the specs for the fuses...one or both were replacements and can't find anything on the Polk vintage product specs. Can you guys help out. The dude at radioshack gave me some .5 amp 250 volt fuses, and I blew that today. I just moved and have a slightly new set up, though same receiver....so don't know what to think. I been playing some White Stripes under Blackpool Lights very loud...might that be just a bit rought too handle? P.S. I have a pair of 5's and will be getting this week a pair of 7's. I do so love them.

    Neil

  2. #2

    Member Sales Rating: (8)

    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Fremont, California
    Posts
    922

    Default

    AGC 1 1/2, 250V from mine.

    -fredv-

  3. #3

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Southeastern Michigan
    Posts
    1,528

    Default

    1-Amp Fast-Acting Fuses.

    Two Channel Setup:

    Speakers: Wharfedale Opus 2-3
    Integrated Amp: Jolida JD1502
    DAC: Arcam irDac
    Source: iMac
    Remote Control: iPad Mini

    3.2 Home Theater Setup:

    Fronts: Polk LSiM 703s
    Center: Polk LSiM 703
    Subs: SVS PB 12 NSD X 2
    AVR: Yamaha Aventage RX-A2030
    Blu Ray: Sony BDP-S790
    TV Source: DirecTV Genie

  4. #4

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2

    Default Thanks

    I'll try amping it up. Live music is better. And loud live music is even better.

    Neil

  5. #5

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    OZ
    Posts
    1,579

    Default

    I know the fuses in my 7Bs are 1A-250V so the RS 0.5s are too light.

    It sounds like you're overdriving your recvr..
    polkaudio speakers: SDA-SRS-2.3 (modified) SDA-2B SDA-CRS+ RT3000p CS400i LF-14 Monitor 7B

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts