Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10
  1. #1

    Member Sales Rating: (11)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Spokane, Washington
    Posts
    15,835

    Thumbs down lip sync problem-o

    i have a lip sync problem i can't seem to solve. and it's bugging the sh*t out of me.

    I am using an Outlaw Audio 990 pre amp.. going to Marantz mono block amps...
    to RT800i fronts, CS400i center and FX/300i rears.

    I have Comcast digital cable box running to the 990 pre amp via component cable for video and digital optical cable for audio.

    The Pioneer DVD player is going to the pre via component video too, with a coax digital audio IC.

    The pre amp has a lip sync delay feature built into it.. i use that and it still is off. So tonight i bypassed the pre amp. running the cable box video directly to the tube TV. it's an HDTV. Still a lip sync problem. And i have a slight lip sync problem with the DVD player too.

    This problem just began about a week ago. I have reset the pre amp to factory settings.. and it got worse. so does anyone have any ideas what i may be doing wrong? Is it possible a digial cable could be causing the audio to be off sync with the video?

    how about speaker distance settings? Could that also cause a delay in the lip sync?

    I'm frustrated over this. Should I just unplug every damn thing and rewire and hope for the best? As this problem just appeared about a week ago, before that everything was cool as bean dip. ;)
    Last edited by danger boy; 08-20-2006 at 04:53 AM.

  2. #2

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Quincy, MA
    Posts
    11,633

    Default

    Hey Al. Go over to the Outlaw forum & run this by them. They may be able to help you figure it out.
    Sunfire TGP III PrePro, Sunfire Cinema Grand Signature 405wpc 5 ch. Amp, Rotel RCD-1072 CDP, Onkyo TA2600 Tape Deck, Pioneer Elite 47-A DVD, Sony 32" XBR TV, Polk RTA-8T Main Speakers, Boston VR-920 Center Channel, Boston PV-600 Subwoofer, Polk DSW 400 Subwoofer, Polk FXi-3 Surround Speakers

  3. #3

    Member Sales Rating: (11)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Spokane, Washington
    Posts
    15,835

    Default

    Cathy, i have been on the Outlaw audio forum.. they don't know either what the problem may be.. because it appears that it's NOT the pre amp.. since i bypassed it.. and I still have a sync problem.

    short of tearing everything down and resetting every piece of audio gear i have... i don't know where it's coming from. frustrating problem.

  4. #4

    Member Sales Rating: (2)

    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Kansas
    Posts
    7,522

    Default

    Quote Originally Posted by danger boy
    So tonight i bypassed the pre amp. running the cable box video directly to the tube TV. it's an HDTV. Still a lip sync problem. And i have a slight lip sync problem with the DVD player too.
    I think you have multiple problems. The only common component in the above example is the HDTV. Do you have a different TV you can test the DVD player on?

    I am not suprised at all about the Cox box (LOL) being out of synch. Can you "recycle" it. On my Time Warner box, it can be reset.

  5. #5

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Quincy, MA
    Posts
    11,633

    Default

    Yikes! I hope you are able to get it straightend out without having to take everything apart! That would majorly stink!:( Good luck Al!

    Quote Originally Posted by danger boy
    Cathy, i have been on the Outlaw audio forum.. they don't know either what the problem may be.. because it appears that it's NOT the pre amp.. since i bypassed it.. and I still have a sync problem.

    short of tearing everything down and resetting every piece of audio gear i have... i don't know where it's coming from. frustrating problem.
    Sunfire TGP III PrePro, Sunfire Cinema Grand Signature 405wpc 5 ch. Amp, Rotel RCD-1072 CDP, Onkyo TA2600 Tape Deck, Pioneer Elite 47-A DVD, Sony 32" XBR TV, Polk RTA-8T Main Speakers, Boston VR-920 Center Channel, Boston PV-600 Subwoofer, Polk DSW 400 Subwoofer, Polk FXi-3 Surround Speakers

  6. #6

    Member Sales Rating: (5)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    northern nj
    Posts
    6,608

    Default

    I've had that problem with my digital cable, but on short intervals, does yours do it non stop? actually it was a problem last year but it reallyhasnt hapenned recently, so I assume Cablevision did something to rectify the problem. its definitly the digital cable.
    Theater - Polk LSi15, LSiC, LSi9 speaks, DIY Sub (142.5L box, SVS plus driver, 500 Watt plate amp)...Outlaw 990 pre/pro, Carver TFM45, 2 X Outlaw M200 . Rotel RB980 . PS3, Monster 3600 power center

    2 Channel -
    Anthem Pre 2l, Jolida JD100 CD player, CAL Sigma DAC, Carver m4.0, Polk LSi9 w external modified Crossovers (thanks Trey!)

  7. #7

    Member Sales Rating: (5)

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    northern nj
    Posts
    6,608

    Default

    Mine used to go away after changing the channells back and forth, and maybe turning the cable box off and on a few times. is digital cable new to your area? (last year or 2?)
    Theater - Polk LSi15, LSiC, LSi9 speaks, DIY Sub (142.5L box, SVS plus driver, 500 Watt plate amp)...Outlaw 990 pre/pro, Carver TFM45, 2 X Outlaw M200 . Rotel RB980 . PS3, Monster 3600 power center

    2 Channel -
    Anthem Pre 2l, Jolida JD100 CD player, CAL Sigma DAC, Carver m4.0, Polk LSi9 w external modified Crossovers (thanks Trey!)

  8. #8

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Feb 2002
    Location
    Rockledge, Florida
    Posts
    11,587

    Default

    My God and they say DirecTV sucks

    Speakers
    Carver Amazing Fronts
    CS400i Center
    RT800i's Rears
    Sub Paradigm Servo 15

    Electronics
    Conrad Johnson PV-5 pre-amp
    Parasound Halo A23
    Pioneer 84TXSi AVR
    Pioneer 79Avi DVD
    Sony CX400 CD changer
    Panasonic 42-PX60U Plasma
    WMC Win7 32bit HD DVR



  9. #9

    Member Sales Rating: (9)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Fort Lauderdale, FL
    Posts
    2,486

    Default

    Play the movie the Excorcist backwards 6 times in a row, that should scare all the demons away. If that does not work, the Rosie O'donnel show on regular should do it.

    It sounds like a cablevision problem. I used to have a digital Adelphia box and it sucked ass. Lip sync and freezing all the time. I bypassed the box altogether and solved the problem. They kept telling me how much better the digital signal was, the analog creamed it. Good luck. Call Scott at Outlaw if the problem is still there and it is not cable related.
    Venom.
    Let me tell you something about life, around every corner monsters await. I know, I am one.

    If I owned hell and this place, I would rent this place out and live in hell.

    Mains: Anthony Gallo Reference 3.1
    Preamp: Modwright SWL9.0SE
    Amps: Butler TBD2250, PS Audio Trio
    PrePro: Cary Cinema 6, Outlaw 990
    DAC: Benchmark DAC1
    Universal Player: Denon 2900
    Cables: StraightWire Encore II, Kimber Hero, Audioquest Type 4, CV-8, Columbia DBS
    Power Conditioner: Belkin PF60

  10. #10

    Member Sales Rating: (11)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Spokane, Washington
    Posts
    15,835

    Default update

    Well after a few weeks of living with the lip sync problem. it's been solved.. as far as I can tell.

    For a few months I was not able to get my Outlaw Audio 990 pre amp to complete it's auto calibration settings. It would always error out and i'd get frustrated at the thing.

    Well, today after trying about three different times.. with different crossover settings and speaker size combinations.. it finally worked. All speakers are not calibrated.. I gotta say. it sounds dang fine too.

    Bonus, it also fixed the damn lip sync problem i was having. How's that for killing two birds with one stone?

    I was watching Pirates of the Caribbean today.. and it sounds most excellent now. Any sword fight scenes sound really spot on and the surround sound is very engaging now. :D
    PolkFest 2012, who's going>?
    Vancouver, Canada Sept 30th, 2012 - Madonna concert

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. possible cable problem???
    By jabrax in forum Troubleshooting
    Replies: 6
    Last Post: 06-05-2006, 08:45 PM
  2. CRS loss of highs. Crossover Problem??
    By capecodder in forum Vintage Speakers
    Replies: 4
    Last Post: 11-08-2005, 06:38 PM
  3. Need Help Solving a Static Problem...
    By Early B. in forum 2 Channel Audio
    Replies: 5
    Last Post: 06-25-2005, 12:05 AM
  4. RT35 Speaker Problem
    By skoerner in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 01-08-2004, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts