Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    130

    Default Hooking up an equalizer

    I have found an old adc stereo equalizer and I am confused how to hook it up. I have an harman hardon HK3480 stereo receiver and a sony dvd/cd player. How the hell do I hook this thing up?

  2. #2

    Member Sales Rating: (26)

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    The tube lair in Charlotte, NC
    Posts
    11,323

    Default

    Run it thru the tape loop if it has one, that way you can engage/disengage with a button.
    In search of accurate reproduction of music. Real sound is my reference and while perfection may not be attainable? If I chase it, I might just catch excellence.

    The best way to enjoy digital music reproduction is to never listen to good analogue reproduction.

  3. #3

    Member Sales Rating: (25)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Georgia
    Posts
    4,447

    Default

    you can hook it up to the tape loop, select what you want to hear, push the tape monitor button, and the EQ will will be in the signal path.
    Dodd - Battery Preamp
    Monarchy Audio SE100 Delux - mono power amps
    Sony DVP-NS999ES - SACD player
    ADS 1230 - Polk SDA 2B
    DIY Stereo Subwoofer towers w/(4) 12 drivers each
    Crown K1 - Subwoofer amp
    Outlaw ICBM - crossover
    Beringher BFD - sub eq

    Where is the remote? Where is the $%#$% remote!

    "I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us have...very hard to explain why you're mad, even if you're not mad..."

  4. #4

    Member Sales Rating: (25)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Georgia
    Posts
    4,447
    Dodd - Battery Preamp
    Monarchy Audio SE100 Delux - mono power amps
    Sony DVP-NS999ES - SACD player
    ADS 1230 - Polk SDA 2B
    DIY Stereo Subwoofer towers w/(4) 12 drivers each
    Crown K1 - Subwoofer amp
    Outlaw ICBM - crossover
    Beringher BFD - sub eq

    Where is the remote? Where is the $%#$% remote!

    "I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us have...very hard to explain why you're mad, even if you're not mad..."

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    130

    Default

    ok thanks!

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    130

    Default

    Hmm its not working. IM probably doing something wrong.


    Heres the back of the eq

    Shot with CYBERSHOT at 2007-07-14

    and the back of the receiver

    http://www.harmankardon.com/back.asp...me=HK3485B.jpg

    I do not have a tapedeck...just a sony dvd/cd player with the audio jacks hooked up the the cd jacks in the receiver.

  7. #7

    Member Sales Rating: (25)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    Georgia
    Posts
    4,447

    Default

    hook the outputs of the EQ to the receivers tape 1 input, the inputs of the EQ to the receivers tape 1 output. On the receiver, select CD (or whatever you have the player hooked up to, then push the tape monitor button on the receiver. Bingo you are now listening to the eq, if you want to hear the player without the eq, push the tape monitor buton again.

    have fun
    Dodd - Battery Preamp
    Monarchy Audio SE100 Delux - mono power amps
    Sony DVP-NS999ES - SACD player
    ADS 1230 - Polk SDA 2B
    DIY Stereo Subwoofer towers w/(4) 12 drivers each
    Crown K1 - Subwoofer amp
    Outlaw ICBM - crossover
    Beringher BFD - sub eq

    Where is the remote? Where is the $%#$% remote!

    "I've always been mad, I know I've been mad, like the most of us have...very hard to explain why you're mad, even if you're not mad..."

  8. #8

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    347

    Default

    If you're H-K is like mine, it doesn't have tape loops. I bring the CD/SACD player cables directly in to the Eq and run another set in the the H-K CD input. Operate as normal.

    If you're planning on playing SACD's the one EQ will only work on the one set of channels.
    For five channels you'll need 3 Eq's. I use 2 as I do not alter the center voice channel.
    Last edited by Drumingman; 07-14-2007 at 11:13 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. FS: Pioneer SG-50 equalizer/RTA
    By Jockos in forum For Sale (FS) Classifieds
    Replies: 5
    Last Post: 10-03-2006, 07:45 AM
  2. Equalizer?
    By Whadyasay in forum Electronics
    Replies: 2
    Last Post: 03-31-2005, 11:50 PM
  3. Equalizer
    By 1_55_1 in forum Car Audio & Electronics
    Replies: 1
    Last Post: 12-13-2004, 06:40 PM
  4. equalizer with subwoofer
    By tgoodley in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 2
    Last Post: 11-08-2004, 10:51 PM
  5. SVS Equalizer
    By Early B. in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 1
    Last Post: 05-16-2004, 10:26 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts