Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    104

    Default Quick Amp question

    When running speaker cables from an amp to RTi10's do i need to connect the cables to all four binding posts on each speaker. Or do I just connect them to either the top two OR lower two binding posts?

    Thanks

  2. #2

    Member Sales Rating: (47)

    Join Date
    May 2005
    Location
    Sufficiently Breathless
    Posts
    11,095

    Default

    If you have the jumpers in place, just connect to the lower two,IMO,otherwise you might want to consider bi-wiring them,,or better yet,, just make some jumpers out of speaker wire,,hope this helps.
    JC approves....he told me so. (F-1 nut)

  3. #3

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Matteson, Illinois
    Posts
    308

    Default

    As long as the jumpers (metal strip connecting top and bottom binding posts) are in place, you only need to connect to either the top or the bottom posts, not both.

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    104

    Default

    Huh?

    These are speakers that I bought from sound advice brand new, so the jumpers should be connecting the both the bottom and top binding posts, correct?

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Jan 2006
    Location
    604/778 Area
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by Mauskar View Post
    Huh?

    These are speakers that I bought from sound advice brand new, so the jumpers should be connecting the both the bottom and top binding posts, correct?
    Just look on the speaker's binding post and see if the jumpers are there or not. I have my Studio's biwired because I was given 100ft of Audioquest speaker cables when I bought my speakers.
    Display: Sony XBR3 46"
    Pre/Pro: Marantz AV7005
    Amplifiers: Anthem MCA20 / Anthem MCA30
    CD: Pioneer Elite PD59 / Sony XA20ES / Denon 755AE
    DVD: Denon 3930CI
    BD: Pioneer Elite 05FD
    Sat: Bell TV 9241HD
    Game: Sony PS3 60GB
    Media Streamer: WDTV Live Hub
    Power Console: Panamax 5300PM
    Speakers: Paradigm Reference Studio v.3
    Subwoofer: SVS 16-46PC+


    Preamp: Parasound P3
    Amplifier: BAT VK60 Tube
    Sacd: Sony 777ES
    Power Console: Ultralink PGX-500
    Speakers: Paradigm Reference Studio 20 v.5

  6. #6

    Member Sales Rating: (1)

    Join Date
    Jul 2001
    Location
    chicago
    Posts
    16,058

    Default

    Quote Originally Posted by Mauskar View Post
    Huh?

    These are speakers that I bought from sound advice brand new, so the jumpers should be connecting the both the bottom and top binding posts, correct?
    Yes ,correct

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Quick Question
    By nikolas812 in forum Speakers
    Replies: 2
    Last Post: 10-28-2007, 09:34 PM
  2. Quick question...
    By dipiazza in forum Speakers
    Replies: 0
    Last Post: 04-20-2006, 12:36 PM
  3. quick question
    By hellohello in forum Car Audio & Electronics
    Replies: 16
    Last Post: 11-01-2005, 10:19 PM
  4. Quick Question
    By Zero in forum Speakers
    Replies: 5
    Last Post: 08-18-2002, 05:30 PM
  5. Quick Question
    By avelanchefan in forum Music & Movies
    Replies: 7
    Last Post: 03-07-2002, 05:42 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts