Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ontario
    Posts
    6

    Default RIGHT FRONT out hellllp!

    i installed my new MM6501's in my 2007 dakota. it was just a sawp of the stock 6's it worked for a little but then the front right door stoped making sound. i checked the speaker and its fine, fuses fine, and yes its not the balence could anyone help?

  2. #2

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ontario
    Posts
    6

    Default

    or ideas?

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    May 2004
    Posts
    267

    Default

    Did you wire them with the crossover? Which speaker is not working, the mid range driver or the tweeter? Did you try plugging the old speaker back in?
    Currently listening to innovation...

    2001 Nissan Maxima - For Sale
    Eclipse CD5030, Eclipse HDR109 HD Receiver, Eclipse PA5422, Eclipse PA5532, Polk SR 6500 (Front), Polk DB6510 (Rear), Image Dymanics IDQ10, active x-over setup

    2005 Toyota MR2 - SOLD
    Eclipse CD5030, Eclipse HDR109 HD Receiver, Blaupunkt THA 555, Polk SR6500

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ontario
    Posts
    6

    Default

    yeah i currently have the crossover set up, and the left side sounds great..but still nothing from the right....tryed all speakers on both doors...they all work for the left...and its the whole setup not just the mid on the right side....im almost thinking its a short maybe somewhere..i used a voltmeter and there is juice comin thru and im pretty shure it would explain the soft ringing coming from the left but only for a sec and a bit of small static comes out the speaker.

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Chattanooga, TN
    Posts
    11,828

    Default

    Yup, sounds like something is shorting to ground somewhere. Try swapping the left and right speaker wires at the amp. If the right side is still not playing then you know the problem is downstream from the amp. Take a run of speaker wire and run it straight to the right side speaker from the amp and see if it kicks off. If so, pull out all the old wire and re-run it.
    polkaudio sound quality competitor since 2005
    MECA SQ Rookie of the Year 06 ~ MECA State Champ 06,07,08,11 ~ MECA World Finals 2nd place 06,07,08,09
    08 Car Audio Nationals 1st ~ 07 N Georgia Nationals 1st ~ 06 Carl Casper Nationals 1st ~ USACi 05 Southeast AutumnFest 1st

    polkaudio SR6500 --- polkaudio MM1040 x2 -- Pioneer P99 -- Rockford Fosgate P1000X5D

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Ontario
    Posts
    6

    Default

    but there in lies the prob, its all stock...im starting small and working according to the economy lol, theres no amp just runs from the deck(?)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. Right front out!!! :@:@ help
    By Dubb in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 03-30-2009, 01:15 PM
  2. Need Help Sub/front set-up
    By thrill killer in forum Subwoofer Hookup & Bass Management
    Replies: 4
    Last Post: 03-27-2009, 07:16 PM
  3. R30 Front with CS1
    By jaharmon in forum Speakers
    Replies: 31
    Last Post: 05-22-2005, 04:07 PM
  4. New Front End
    By Early B. in forum Speakers
    Replies: 4
    Last Post: 12-17-2004, 05:11 PM
  5. Front set-up
    By acdds in forum Basic Hookup/Wiring Questions
    Replies: 9
    Last Post: 08-17-2003, 10:22 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts