Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 6 of 6
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    11

    Unhappy CSi A6 tweeter not working

    Hi guys, I took your advice and purchased the CSiA6 to compliment my RTi A9's. I got a great deal off of Ebay. There are absolutely no high frequencies coming from the tweeter. I noticed that the speaker has 5-way binding posts. The brass jumpers are intact and I have the speaker cable going to top terminals. I have no idea why the tweeter is not working. The speaker looks brand new, the woofers and tweeter itself look brand new. (When I had my CS2 hooked up everything was fine!!)

    I unscrewed the speaker cable hook-up plate on the back and noticed that the top terminals are for the woofers and the bottom is for the tweeter. While my Denon AVR3806 was on, (brass jumpers removed) I switched back and forth from top to bottom terminals. I only got sound from the top which is for the woofers. No sound at all from the bottom. Fellow polkster's what do you think is wrong? Blown tweeter, lose connection to the tweeter? I tried to removed the tweeter to see if it was just a lose connection but I couldn't remove the screws with basic alan wrenches/L wrenches. Any ideas on what type of tool to use to remove the screws so I can see what is going on? Any help/ suggestions are greatly appreciated.

    Smo

    Current HT:
    Samsung 46"LCD LN46a750
    Denon AVR-3806 bi-amped to the A9's
    Pioneer ELITE DVD player-dv-59avi
    PS3
    Sony VCR
    Polk Audio RTi A9's-front
    Polk Audio Csi A6-center
    Advent Jade B2R-surrounds
    Velodyne CT120-took out velodyne sub and put a 12" Diamondaudio Macdaddy sub in, all I can say is awesome.

  2. #2

    Member Sales Rating: (2)

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Alabama
    Posts
    131

    Default

    It's a star bit that you use to get that off. You should be able to pick one up at a local Ace/Sears/Walmart etc. Did you buy it from Polk Direct on Ebay? If so they will send you one no charge as long as you registered it. I would check to see if you have a loose connection first though. Good luck.
    Last edited by LandShark; 11-27-2009 at 12:31 AM.

    TV: Samsung LN40A550
    Mains: Polk Monitor 70's
    Center: Polk CS2
    Surrounds: Polk OWM3's
    Receiver: Onkyo TX sr705
    BDP: Sony S350
    Subs: Velodyne VRP1200 and VRP1000
    Monster Power Conditioner EP IR 2450

  3. #3

    Member Sales Rating: (4)

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    n.e. ohio
    Posts
    1,597

    Default

    Torx t20
    panasonic th-50pz85u
    pioneer elite vsx-92txh
    pioneer elite bdp-05fd
    emotiva xpa-3
    monster power hdp 2550
    sa 8300 hd dvr
    sda 2b's
    fronts - rti a9's
    center - csi a6
    surrounds - fxi a6's
    sub - polk dsw pro 600
    harmony one

  4. #4

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    11

    Default

    Landshark, no i didn't. I purchased from a guy saying that he is a authorized polk dealer.
    Also, superjunior, is that the type of bit I need? Thanks guys for your help!
    Smo

  5. #5

    Member Sales Rating: (4)

    Join Date
    Apr 2009
    Location
    n.e. ohio
    Posts
    1,597

    Default

    Quote Originally Posted by SmosRTiA9s View Post
    Landshark, no i didn't. I purchased from a guy saying that he is a authorized polk dealer.
    Also, superjunior, is that the type of bit I need? Thanks guys for your help!
    Smo
    yes sir, its a torx bit size t20 I beleive
    panasonic th-50pz85u
    pioneer elite vsx-92txh
    pioneer elite bdp-05fd
    emotiva xpa-3
    monster power hdp 2550
    sa 8300 hd dvr
    sda 2b's
    fronts - rti a9's
    center - csi a6
    surrounds - fxi a6's
    sub - polk dsw pro 600
    harmony one

  6. #6

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    11

    Default

    Well guys, I took the tweeter out and it was connected. I also took out the right woofer because I wanted to check it out. Nice build quality, the woofer felt solid in my hand. I noticed a piece of white plastic broken off one of the white plastic rectangles that comes off of the x-over. It was on the bottom left where the tweeter hooks-up. I assume that's why the tweeter is not working. Does anyone know what the white boxes on the x-over are? Thanks guys.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. LSI 9 tweeter not working
    By Shell in forum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 12-12-2009, 12:31 AM
  2. Need Help SDA 1 Tweeter not working
    By derek_murray in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 10-05-2008, 01:15 PM
  3. sda dimensional tweeter not working
    By cluelessinwisco in forum Vintage Speakers
    Replies: 12
    Last Post: 08-15-2008, 11:56 AM
  4. Help with non working tweeter in rt-8
    By Orange_Crush in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2007, 11:12 PM
  5. Problem with working tweeter
    By FutureAudio in forum Troubleshooting
    Replies: 2
    Last Post: 08-09-2005, 01:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts