Free Shipping on All Orders 1-866-764-1801

Vist our Online Store
+ Reply to Thread
Results 1 to 17 of 17
  1. #1

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default lsi 15 tweeter not working

    i recently purchased lsi15 on ebay. when i received them both bases were broken by ups, otherwise they were mint. when i hooked them up, the tweeters didnt work on either speaker. i hooked the leads directly to the tweeter with no bass and a low volume level and they worked. is this a crossover problem? does it seem odd that both did not work?

  2. #2

    Member Sales Rating: (31)

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Long Island
    Posts
    14,735

    Default

    Pull the crossover and look for any obvious damage. It's attached to the back of the binding post cup.
    "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And when you gaze long into an abyss the abyss also gazes into you." Friedrich Nietzsche

  3. #3

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    i did not see any obvious damage. im trying to get a price for the x-over and have ups pay but polk is dealing with the blizzard.

  4. #4

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Maryland
    Posts
    1,442

    Default

    are the gold jumpers connected. i bet that they were using the lsi's bi-amped. other wise i would think the XO is smoked.

  5. #5

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    yes they were in place. can the x-overs be damaged by the speakers being dropped?

  6. #6

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Maryland
    Posts
    1,442

    Default

    not a XO expert but i highly doubt that. they are pretty well contained inside the speaker. i would still take a look. did the seller state they were working prior to shipping??

    i had a crazy party and smoked ( literally ) the XO from too much volume for too long. luckly the place i bought them from replaced them for me ( lesson learned )

    make sure the binding posts are screwed tight to hold the jumpers.

  7. #7

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    anybody have any idea what the tweeters cost? im going to get all i can out of ups. the previous owner said they worked fine.

  8. #8

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Maryland
    Posts
    1,442

    Default

    u said that they worked - i wouldn't replace them until you check the XO.

  9. #9

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    is there any way to test the crossover? i have a fluke multi-meter and a decent electrical understanding
    My rig: LSI 15 fronts, LSI C center, LSI 7 rear, PSW1000 w/ elemental design amp

  10. #10

    Member Sales Rating: (6)

    Join Date
    Jan 2009
    Location
    Maryland
    Posts
    1,442

    Default

    can't help you on that.

    BTW welcome to Club Polk

  11. #11

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    30,444

    Default

    can the x-overs be damaged by the speakers being dropped?
    Absolutely. Check for cracked boards, loose/broken solder joints. Also check for loose connections at the board, binding posts and the tweeters/drivers.

    That said, what you should really do is have UPS total the speakers and get new ones.
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

  12. #12

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    May 2009
    Location
    Edmonds, WA
    Posts
    1,726

    Default

    Polk CS can tell you..."I Think" they are around $70ea, but I am not sure.

    Quote Originally Posted by slammerag03 View Post
    anybody have any idea what the tweeters cost? im going to get all i can out of ups. the previous owner said they worked fine.

  13. #13

    Member Sales Rating: (7)

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    Central Illinois
    Posts
    5,247

    Default

    be sure and mention you are a club polk member for a slight discount.

    If the tweeters work though - why are you planning to replace them?

    Did you pull the crossover and does everything look good there? Snap a few pics of what the crossovers look like and we will try and give you an idea of what could be the problem.

    Michael
    Mains.............Polk LSi15 (Cherry)
    Center............Polk LSiC (Crossover upgraded)
    Surrounds.......Polk LSi7 (Gloss Black - wood sides removed and crossovers upgraded)
    Subwoofers.....SVS 25-31 CS+ and PC+ (both 20hz tune)
    Pre\Pro...........NAD T163 (Modded with LM4562 opamps)
    Amplifier.........Cinepro 3k6 (6-channel, 500wpc@4ohms)

  14. #14

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    i tested continuity across the resistors and 1 was bad in each crossover. when i jumped across the bad res. the tweeter worked.
    the speakers were insured for way less than replacement value so i am limited to what i can get from ups. unfortunately while disconnecting the leads i broke a spade on the tweeter.
    My rig: LSI 15 fronts, LSI C center, LSI 7 rear, PSW1000 w/ elemental design amp

  15. #15

    Member Sales Rating: (13)

    Join Date
    Mar 2002
    Location
    The Mars Hotel
    Posts
    30,444

    Default

    That high frequency circuit resistor is a known issue. I'd bet they were bad before shipping.

    Why under insured? Were they in the factory cartons?
    'Political Correctness'.........defined

    "A doctrine fostered by a delusional, illogical minority and rabidly promoted by an unscrupulous mainstream media, which holds forth the proposition that it is entirely possible to pick up a turd by the clean end."

  16. #16

    Member Sales Rating: (31)

    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Long Island
    Posts
    14,735

    Default

    Here's what you need, two of these: http://www.parts-express.com/pe/psho...rtnumber=005-2

    They'll also be an upgrade to stock.
    "He who fights with monsters should look to it that he himself does not become a monster. And when you gaze long into an abyss the abyss also gazes into you." Friedrich Nietzsche

  17. #17

    Member Sales Rating: (0)

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    11

    Default

    i replaced the 5ohm reisitors and both speakers work great. thanks for the help
    My rig: LSI 15 fronts, LSI C center, LSI 7 rear, PSW1000 w/ elemental design amp

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

     

Similar Threads

  1. LSI 9 tweeter not working
    By Shell in forum Troubleshooting
    Replies: 7
    Last Post: 12-12-2009, 12:31 AM
  2. Need Help CSi A6 tweeter not working
    By SmosRTiA9s in forum Speakers
    Replies: 5
    Last Post: 11-29-2009, 11:40 AM
  3. Need Help SDA 1 Tweeter not working
    By derek_murray in forum Troubleshooting
    Replies: 5
    Last Post: 10-05-2008, 01:15 PM
  4. sda dimensional tweeter not working
    By cluelessinwisco in forum Vintage Speakers
    Replies: 12
    Last Post: 08-15-2008, 11:56 AM
  5. Help with non working tweeter in rt-8
    By Orange_Crush in forum Troubleshooting
    Replies: 1
    Last Post: 06-04-2007, 11:12 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts